Det finns beslut och vägval som betyder mycket här i livet!

20 Nov

För mig är det i särklass viktigaste och bästa beslut att söka till Seglingsgymnasiet i Ängelholm!

Ett beslut som gett en unik grund att stå på, förutsättningar att komma vidare, utmaningar som gett styrka, och möten med olika typer av människor. Kort sagt, jag hade INTE varit den jag är idag, gjort det jag gjort och varit där jag är idag utan Ängelholms Seglingsgymnasium!

Det finns helt fantastiska människor, som betyder så otroligt mycket! Förra helgens 30 årsjubileum är ett bevis på det, helt otroligt att så många gamla elever återvänder och vilken atmosfär det blev! Alla delar vi nästan identiska upplevelser och fått med oss en verktygslåda som är något utöver det vanliga. Det vi fått med oss kanske inte syns, men vi vet att det finns där och när vi hamnar i svåra situationer så vet vi att vi har verktyg som inte många andra har. Vi har under hårda träningspass, sent på höstar/vintern/tidig vår; lärt oss att ta ansvar för våra vägval mellan isflaken och inte sätta oss i situationer vi inte klarar. Det kanske ibland var läskigt i mörkret, men vetskapen att vi inte var ensamma och snabbt kunde få hjälp av våra vänner finns kvar, och stödet från vännerna som i princip är som syskon finns kvar!

Ängelholms Seglingsgymnasium grundades 1981, sedan dess har verksamheten haft två fantastiska tränare som lett verksamheten, varit förebilder, extra farsa och skapt så otroligt mycket förutsättningar för så mycket mer – TACK!

Idrott på hög nivå och gymnasiestudier hand i hand, där nyckeln till allt är vänskap och respekt!

Att fira trettioårsjubileum med representanter från alla åren är unikt. De tal från Anders, Jimmy och många gamla elever var fyllda av glädje, energi, vänskap och starka känslor.

Alla är vi måna om att denna möjlighet ska få leva vidare, därför är det kanske inte konstigt att fd elever under sittande middag lovar att bidra med pengar till en stiftelse.

En stiftelse ska bildas, en stiftelse som ska garantera fortlevnaden och möjligheterna!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: